Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Legyetek jók, ha tudtok"

2013.06.11

Ez év februárban Dr. Udvardy György pécsi püspök támogatásával a Pécsi Egyházmegye megvásárolt egy rég lakatlan házat a faluban, tanoda és közösségi ház céljára. Az alaposan leromlott állagú és kifosztott épületet Csesznok Miklós építész és cége újította fel. A kb. 1 hónapig tartó szakmunkák befejeztével a község lakossága példaértékű összefogással tette rendbe az épületet és a hozzátartozó telket. Sok segítséget kaptunk a helyi kisebbségi önkormányzattól, a Községi önkormányzattól, az "Adorjásért Egyesület"-től. A projekt "motorja" - akik mindent intéztek, szerveztek - Lankó József plébános és Várda Ferenc hitoktató volt.

Az eddig a könyvtárban lévő Tanoda "Legyetek jók, ha tudtok" néven itt fog tovább működni, remélhetőleg már szeptembertől.

Az ünnepélyes átadás, a ház megáldása május 26-án, Néri Szent Fülöp napján volt. Az előtte való napokban különböző programokkal kapcsolódtunk az eseményhez: filmvetítés, szalonnasütés, bátorságpróba, akadályverseny.

Mivel a Tanoda ez évben 10 éves, az eseménysorozat zárásaként a falu lakossága és a megjelentek egy hatalmas tortát - Mészáros Melinda remekművét - kebelezhettek be. A tortán levő tíz gyertyát a Tanoda régi tanulói gyújtották meg, és a legifjabbak fújták el.

https://www.youtube.com/watch?v=_E-BehIGdwc

https://www.youtube.com/watch?v=1YroCZI6Rl0

 

A mappában található képek előnézete Átadás

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.